topbanner=nyheder.jpg;

 

Tilbagegang i foreningslivet på landsplan - men lokalt ser tallene flotte ud

21.04.2021

 

Horsens Folkeblad, 21. april 2021

Lokalt er der kommet flere medlemmer i kommunens idrætsforeninger, mens man på landsplan oplever en tilbagegang som følge af corona-situationen.

Idrætsforeningerne under DGI og DIF i Horsens Kommune melder om en fremgang på 548 medlemmer i den nyeste opgørelse, der er foretaget fra 2019 til og med 2020. Billedet er dog et helt andet på landsplan, hvor man er hårdt ramt af corona.

Horsens: Den nyeste opgørelse over medlemstallet i idrætsforeningerne under DGI og DIF i Horsens Kommune viser, at man lokalt er gået frem med i alt 548 medlemmer. Derimod stikker man lokalt ud fra landstendensen, hvor der tegner sig et billede af, at idrætsforeningerne er ramt af corona, fremgår det af tallene.

I Horsens Kommune er der 33.457 medlemmer i de 156 idrætsforeninger, der hører under DGI og Danmarks Idrætsforbund, DIF.

Borgmester i Horsens Kommune, Peter Sørensen (S), er glad for fremgangen.

- Forenings- og fritidslivet er utroligt vigtig for vores fysiske og mentale sundhed. Derfor er det en rigtig god nyhed, som glæder mig meget. Foreningerne i Horsens Kommune har løftet en stor opgave og været utrolig dygtige til at se muligheder og dermed fastholde deres medlemmer på trods af corona-restriktioner og nedlukning. Det er ganske enkelt imponerende, og et vigtigt medspil til Horsens Kommunes indsatser på området, siger borgmesteren i en pressemeddelelse.

Støtte har givet pote

På landsplan er der tale om 89.613 færre medlemmer i foreningerne under DGI og DIF. Samlet er der dermed tale om et medlemstal på 2.216.675, når tallet er renset for, at flere idrætsforeninger og - klubber er medlem af begge organisationer.

Fremgangen i Horsens skyldes, ifølge Peter Sørensen, at det for Horsens Kommune har været vigtigt at understøtte forenings- og fritidslivet, da corona-krisen brød ud. Målet har været at sørge for, "at foreningerne står på et solidt grundlag, når de igen må starte op", lyder det.

- Det har vi blandt andet gjort med en corona-hjælpepulje og en genopstartskampagne for foreningslivet. Dertil kommer, at vi i årene frem har sat en god portion penge af til investeringer i flere og bedre faciliteter til glæde for de mange foreningsaktive rundt omkring i kommunen. Alt sammen indsatser, som vi tror og håber på, vil være med til at sikre, at den flotte fremgang kan fastholdes, siger Peter Sørensen.

Fortsat Bevæg dig for livet

Siden 2015 har DGI og DIF sammen med Nordea-fonden og TrygFonden arbejdet sammen om projekt Bevæg dig for livet, hvor formålet er at gøre Danmark til verdens mest aktive nation. Her samarbejder man blandt andet med 22 såkaldte visionskommuner, herunder Horsens Kommune, om at gøre flere danskere aktive.

I Horsens Kommune er Casper Due Fogt projektleder på Bevæg dig for livet-aftalen, som et enigt og meget begejstret byråd nikkede til 29. april 2019.

Siden er det ikke blevet lettere at nå i mål med det ambitiøse projekt. Corona har besværliggjort tingene, lød det fra Casper Due Fogt inden optællingen af idrætsforeningernes medlemmer. Alligevel, understregede han, har man ikke tænkt sig at give efter for målet med aftalen, der lyder på at få 10.000 flere horsensianere til at være fysisk aktive i 2024 - heraf 5000 i en forening.

- Vi har sat målene, og det er dem, vi går efter. Men udfordringen er ikke blevet lettere, understregede Casper Due Fogt. Samtidig var han fortrøstningsfuld i forhold til den kommende medlems-opgørelse.

- Status quo eller et mindre fald, lød vurderingen fra Casper Due Fogt.