topbanner=nyheder.jpg;

 

Infomøde Talent-idrætsklasser

07.11.2022

Langmarkskolen optager igen elever til talent-idrætsklasserne

Nysgerrige unge og deres forældre har mulighed for at høre mere om talent-idrætsklasserne, når Langmarkskolen afholder informationsmøde.

Hvad kræver det at nå langt med sin sport? Hvordan forløber en skoledag, hvor skole og sport kombineres? Og hvad er forældrenes rolle? Mandag den 28. november kl. 17.00-19.00 kan nysgerrige unge og deres forældre få svar på det og en masse andet, når Langmarkskolen afholder informationsmøde om talent-idrætsklasser. Det sker i Insero Atrium ved Forum Horsens.

En stor beslutning for børn og forældre

På mødet vil nuværende elever fortælle om, hvordan dagligdagen er i en klasse, der vægter idræt lige så højt som de faglige fag, ligesom forældre og trænere vil fortælle om, hvordan skole og sport kan spille sammen.

- Et skoleskift er en stor beslutning både for børn og forældre. Derfor vil vi gerne klæde de unge eliteidrætsudøvere og deres forældre bedst muligt på til at tage deres beslutning. Forældre og elever får masser af viden om, hvad det vil sige at være en del af en talent-idrætsklasse, og hvordan det kan være med til at udvikle de unge mennesker sportsligt, fagligt og personligt, fortæller eliteidrætskonsulent Søren Jochumsen fra Horsens Kommune.

Skoleleder på Langmarkskolen Christian Christensen ser ligeledes frem til optagelsesprocessen til talent-idrætsklasserne:

- Jeg oplever, at vi som skole lykkedes med at skabe et miljø omkring de unge talenter, hvor skole og idræt kombineres på et højt niveau. Vi ser frem til igen at informere interesserede om denne unikke mulighed. Rigtig mange af vores talent-idrætselever udtrykker, at det er sjovt, udviklende og lærerigt at have sin daglige gang i et uddannelses- og træningsmiljø sammen med mange andre unge, der brænder for idræt, udtaler skoleleder Christian Christensen

Til infomødet vil deltagerne få viden med derfra om muligheder for morgentræning som en del af skoledagen, krav til elever, forældre og skole og hele ansøgningsproceduren til de kommende talent-idrætsklasser fra skoleåret 2023/24.

Primært et tilbud til 7. klasser

Talent-idrætsklasserne henvender sig primært til elever i 7. klasse, men der kan også optages elever til 8. og 9. årgang, hvis det sportslige niveau og indstilling til skole og sport berettiger til optagelse.

Muligheden for at kombinere skolegang med idræt på højt niveau udspringer af Elitesport Horsens, som er et samarbejde mellem Horsens Kommune, byens lokale eliteidrætsklubber, kommunens uddannelsesinstitutioner og Team Danmark.

Yderligere oplysninger kan læses på

https://elitesport.horsens.dk/SkoleOgElitesport/SkoleOgIdraet/Talentidraetsklasser

 

Fakta

I skoleåret 2022/23 går der 143 elever i talent-idrætsklasserne fordelt på 7.-9. årgang. Der er idrætsspecifik morgentræning inden for følgende idrætter:

Fodbold (drenge/piger)

Svømning

Badminton

Håndbold

Basketball

Kommer man fra en anden idræt, er der mulighed for at blive tilknyttet basislinjen. Her samles atleter fra en række forskellige idrætter og træner fælles basis- og fysisk træning under vejledning af en fysisk træner.

Vil du høre mere om informationsmødet den 28. november og hvordan det er at gå i en talent-idrætsklasse, så kontakt eliteidrætskonsulent ved Horsens Kommune Søren Jochumsen eller skoleleder på Langmarkskolen Christian Christensen.