topbanner=nyheder.jpg;

 

Farverigt lysshow på cyklerne Lørdag den 21. januar

06.01.2017

Hvor Rema 1000, Sankt Helene Vej 4, på dagen

Hvornår: Lørdag den 21. januar 

Forestil dig, at vi i det mørke morgengry pynter vores cykler med lys i alle regnbuens farver, hvorefter vi sammen
cykler ud i lokalområdet til Dawn Ride. Dawn Ride arrangeres i samarbejde med Connecting Biz and Bike, som trygt
vil føre deltagerne rundt på en lokal og central rute i Horsens.
Alle kan være med uanset form og alder. Uanset om du er pensionist med elcykel, familie med cykeltrailer eller
motionist på hverdagscyklen. Det handler nemlig ikke om at køre stærkt. Det handler om at være med til at skabe en
stor og flot oplevelse for alle.
Før starten går, vil det være muligt at pynte (pimpe) din cykel, men går du efter at vinde flotteste cykel, må du hellere
finde de store lysdekorationer frem hjemmefra. Efter løbet er der fælles morgenmad samt kåring af flotteste cykel og
lodtrækningspræmier blandt deltagerne. Her hylder vi sammen fællesskabet og hygger, mens morgenen bliver til
formiddag, og det naturlige dagslys kigger frem.
Det eneste, du skal gøre, er at møde op med en cykel med minimum for- og baglys. Så' du med!

Program: Dawn Ride
Kl. 8.00: Pimp din cykel
Kl. 8.30: Starten går
kl. 9.30: Slut på cykeltur ved Fængslet
Kl. 9.45: Fælles morgenmad og lodtrækningspræmier
KL 10.15: Borgmester Peter Sørensen byder velkommen til Aarhus 2017

Deltagelse er gratis - Start ved Rema 1000, Sankt Helene Vej 4

Læs mere om Dawn Ride på Facebook.com/dawnride/

 

Udviddet information:

Dawn Ride kaster lys over Horsens

Lørdag den 21. januar kommer Dawn Ride til Horsens. Dawn Ride er en lysende, funklende og farverig cykeloplevelse for offentligheden, som arrangeres over hele Region Midtjylland i forbindelse med åbningen af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

Forestil dig hundredvis af cykler og cyklister på vej gennem Horsens festligt pyntet med lys i alverdens funklende farver i det mørke morgengry. Det er netop det syn, der vil møde dig, hvis du begiver dig ud i byen lørdag den 21. januar mellem kl. 8.30-9.30.

Her afholder DGI i samarbejde med Aarhus 2017 Dawn Ride som et led i den officielle åbning af Aarhus som europæisk kulturhovedstad 2017. Eventen finder sted samtidigt i alle kommuner i Region Midtjylland, så der kastes lys ud over hele regionen – ikke bare Aarhus.

”Aarhus 2017 bliver én af de største kulturelle begivenheder i Danmark i mange år. Vi glæder os til at markere starten med Dawn Ride, hvor vi inviterer offentligheden med til at cykle kulturåret ind i en farverig, funklende og feststemt cykelkaravane i deres eget lokalområde,” udtaler Rebecca Matthews, adm. direktør for Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

Børn som voksne kan være med i Dawn Ride

Meningen med Dawn Ride er således, at det er borgerne selv i de forskellige kommuner, som skaber rammerne og indholdet i Dawn Ride. Og da det hverken handler om at komme først, køre stærkt eller cykle langt, kan alle være med – børn som voksne.

”Det handler om at skabe en stor og flot oplevelse, hvor vi sammen cykler rundt i udvalgte byer over hele Region Midtjylland på små, korte ruter, mens vi skaber liv, glæde og lys på vores pyntede cykler i morgenmørket lokalt,” udtaler Maibritt Olsen, projektleder hos DGI.

Derfor opfordrer hun alle interesserede til at møde op ved Rema 1000 på Sankt Helene Vej 4 lørdag den 21. januar om morgenen. Der er endda hjælp at hente, hvis man mangler inspiration til at pynte cyklen op.

”Før starten går, vil det være muligt at pynte og dekorere sin cykel med lys og andet farvestrålende lir, men går man efter at vinde præmien som den flotteste cykel, skal man nok have fundet de store lysdekorationer frem hjemmefra. Vi forventer at se lysende cykler i alle regnbuens farver,” fortæller Maibritt Olsen.

Dawn Ride hylder fællesskabet i hyggelige rammer

Dawn Ride arrangeres i samarbejde med Connecting Biz and Bike, som vil føre deltagerne trygt igennem ruten. Efter turen rundt i Horsens er der fælles morgenmad ved Fængslet sponsoreret af BKI samt kåring af den flotteste cykel og lodtrækningspræmier fra CYKLO og Reelight blandt deltagerne. Her hylder ’feltet’ sammen fællesskabet og hygger, mens morgenen bliver til formiddag, og det naturlige dagslys kigger frem.

Der er ikke tilmelding til Dawn Ride, og det er gratis at deltage. Vil du være med, er det bare at møde op ved Rema 1000, Sankt Helene Vej 4, på dagen. Du skal huske din cykel, og som minimum sætte for- og baglys på. Jo mere lys, jo bedre.

Kort om Dawn Ride

Med Dawn Ride vil DGI sammen med Aarhus 2017, kommuner og foreninger i Region Midtjylland skabe en fælles og aktiv oplevelse med cyklen og lyset som omdrejningspunkt.

Med inspiration fra karneval og julelys skabes en oplevelse med formål om at engagere og motivere flest muligt i regionen til at pynte cyklen med lys i alle regnbuens farver og deltage i en lokal cykelparade for voksne og børn.

Dawn Ride henvender sig til alle salgs cyklister; pensionisten med sin elcykel, familien med cykeltrailer og den almindelige cyklist på sin hverdagscykel.

Lørdag den 21. januar vil borgere fra forskellige lokaliteter i Midtjylland samles og tænde lys på cyklerne. Sammen cykles en kort og central rute, hvor både store og små kan deltage. Efter løbet vil der være fælles morgenmad til deltagerne samtidig med, at der uddeles præmier.

Program

Kl. 8.00 Mulighed for at pynte cykler

Kl. 8.30 Starten går

Kl. 9.30 Slut på cykeltur m/ præmieoverrækkelse

Kl. 9.45 Fælles morgenmad

Kl. 10.15 Borgmester Peter Sørensen byder velkommen til Aarhus 2017

Pressekontakt

Maibritt Olsen

Projektleder, DGI

Tlf. 2250 3601

maibritt.olsen@dgi.dk