topbanner=nyheder.jpg;

 

Budskab til de inaktive: Alt tæller!

18.09.2019

 

Er du idrætsaktiv? Det kan måske være svært for mange at svare ja til…

For at kunne kalde sig idrætsaktiv er holdningen ofte, at man skal eje mindst ét par løbesko, en holdtrøje eller en ketsjer. Men den opfattelse vil Bevæg dig for livet, rykke ved, for man kan sagtens være aktiv uden nødvendigvis at skulle klæde om til idrætstøj.

Med kampagnen ’Alt tæller’ sættes der fokus på, at lidt også har ret. Selvom man måske ikke opfylder Sundhedsstyrelsens anbefalinger om at være fysisk aktiv mindst 30 minutter om dagen, så skal danskerne mindes om, at det måske ikke er så svært, som først antaget, at bevæge sig lidt hver dag.

- I Horsens Kommune støtter vi op om kampagnens budskab om at Alt tæller. Som visionskommune har vi fokus på at få flere aktive borgere, og derfor skal vi have mange flere med end de, der godt kan se sig selv dyrke idræt og som måske kun mangler det sidste skub siger Casper Due Fogt, projektleder for Bevæg dig for livet-indsatsen i Horsens Kommune.

- Målet med vores aftale er, at 10.000 flere borgere er aktive, når vi når 2024, men vi er også godt klar over, at det ikke er alle, som skal gennemføre et maraton eller spille superliga-fodbold på CASA Arena. Derfor er denne kampagne rigtig god til at sætte fokus på, at motivere til de små ting, som også er bevægelse, såsom at lave havearbejde, eller tage trappen i stedet for elevatoren, slutter han.

 

Sundhedsstyrelsen bakker op om kampagne
Sundhedsstyrelsen bakker op om kampagnen og medvirker til at udbrede budskabet om, at alt tæller. Styrelsen anbefaler, at voksne er aktive mindst 30 minutter om dagen med moderat- til høj intensitet. Derudover bør en voksen også to gange om ugen øge og vedligeholde sin kondition, muskelstyrke og knoglestyrke. Her skal træningen være af høj intensitet og vare 20-30 minutter.

Men for den inaktive voksne kan 30 minutters motion om dagen virke uoverskueligt. Derfor bakker Sundhedsstyrelsen op om kampagnen for at anerkende, at der kan være mange veje til de 30 minutters motion.

 

Vi vil gerne være mere fysisk aktive
Ifølge Den Nationale Sundhedsprofil, der er udgivet af Sundhedsstyrelsen, lever over 28 procent af den voksne befolkning ikke op til de internationale anbefalinger om fysisk aktivitet.

Samme undersøgelse viser, at 71 procent af de voksne inaktive rent faktisk har et ønske om at være mere fysisk aktive. Størst er andelen hos kvinder med 74,4 %, mens det hos mænd er 67,4 %. Det er de tal, som de to idrætsorganisationer gennem samarbejdet, Bevæg dig for livet, vil medvirke til at ændre på.

Bevæg dig for livets kampagne ’Alt tæller’ kører fra uge 38 og fire uger frem.

 

Foto: Bevæg dig for livet