topbanner=nyheder.jpg;

 

Information omkring stigning af Covid-19-smittetal i Horsens Kommune: her er de nye retningslinjer og restriktioner

29.10.2020

Kære forening,

(Opdateret 20. november 2020)

Kraftigt stigende smittetal har betydet, at regeringen og sundhedsmyndighederne fredag den 23. oktober meldte en række nye restriktioner samt anbefalinger til vores adfærd ud, der skal hjælpe til at bryde smittekæderne og nedbringe smittetallene.

Vi har samlet et overblik over, hvad det betyder for jer, og hvornår de forskellige tiltag træder i kraft. Og herudover har Kulturministeriet udarbejdet en rigtig god Q&A, som findes her: https://kum.dk/aktuelt/covid-19/kulturlivet-under-covid-19

 

Forsamlingsforbud: træder i kraft fra mandag den 26. oktober 2020 til og med den 13. december 2020 i forbindelse med idræts- og foreningsaktiviteter. Vær opmærksom på, at der er gjort forskel på, hvordan henholdsvis børn & unge, voksne og professionelle idrætsudøvere må mødes:

  • Børn og unge til og med 21 år: 50 personer
  • Voksne over 21 år: 10 personer.
  • Forsamlingsforbuddet på 10 personer gælder ikke for professionelle idrætsudøvere.
  • Ved almindelige aktiviteter og sociale samlinger er der indført et forsamlingsforbud på 10 personer.
  • Ved events med publikum gælder der fortsat et forsamlingsforbud på 500 personer, hvis de sidder ned og har retning mod en scene, bane eller lignende.
  • Herudover anbefaler sundhedsmyndighederne, at arrangementer, der primært har et socialt formål samt arrangementer med overnatning, aflyses

Mundbind: vær opmærksom på, at fra torsdag den 29. oktober er der krav om mundbind i indendørs kulturinstitutioner og idrætsfaciliteter. Det gælder for fra 12 år og opefter – dog ikke i forbindelse med udførelsen af selve aktiviteten, der hører til idrætten eller foreningen.

Informationsindsats: Horsens Kommune er på baggrund af politiets og sundhedsmyndighedernes anbefalinger særligt opmærksom på at styrke kommunikationen omkring de nye retningslinjer og anbefalinger. Derfor bliver der hængt informationsmateriale op i det offentlige rum hurtigst muligt, ligesom der vil blive kommunikeret på sociale medier, hjemmeside m.m.

Der er udarbejdet plakater m.v. til at understøtte informationsindsatsen. De er vedhæftet i mailen her, og du er meget velkommen til at bruge dem i din forening.

Du kan desuden orientere dig yderligere i myndighedernes anbefalinger her:

 

Hvis du mangler yderligere informationsmateriale, kan det sidste nye fra sundhedsmyndighederne hentes her: https://www.sst.dk/da/corona/Forebyg-smitte/Plakater-og-andet-materiale

Vi følger myndighedernes anbefalinger tæt og opdaterer om dem her https://fritid.horsens.dk/side.asp?wkid=9980&side=61

Vi vil desuden sætte stor pris på, at I deler og gør opmærksom på de nye restriktioner blandt jeres medlemmer fx ved at aktivere budskaberne digitalt via sociale medier, hjemmesider, nyhedsbreve, m.m.

For at vi trods de skærpede omstændigheder stadig kan have et aktivt fritids- og foreningsliv, er det FORTSAT VIGTIGT, at vi overholder anbefalingerne fra myndighederne ved at

  • undgå fysisk samvær før og efter træning. Klæd derfor om hjemmefra og gå i bad hjemme efter træning, hvis det overhovedet er muligt, og undgå sociale aktiviteter før og efter træning m.v.
  • medbringe egne drikkedukke og eget udstyr, så vidt sidstnævnte er muligt
  • ikke at møde op til træning m.v., hvis man har symptomer
  • arrangere træning, så der er så lidt fysisk kontakt som overhovedet muligt

 

Vi har allerede set, at I har taget et enormt ansvar for at følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger, så der stadig kan gennemføres foreningsaktiviteter til glæde for rigtig mange horsensianere. 1000 tak for det.

Hvis du har spørgsmål til sundhedsmyndighedernes Covid-19-anbefalinger og til, hvordan du skal håndtere dem i din forening, er du velkommen til at kontakte Charlotte F. Gjørup, sundheds- og ældrechef ved Horsens Kommune, på mail cfg@horsens.dk eller tlf.: 24284972.

Du kan også altid kontakte fritidskonsulent, Henrik Koch, på mail: hkra@horsens.dk eller tlf.: 76292318/ 29926878

Tak fordi du hjælper med at passe på dig selv og andre.
Venlig hilsen

 

Mette Faust, Vicedirektør for Kultur, Medborgerskab og Kommunikation