topbanner=nyheder.jpg;

 

Ørsted og DIF kårer Årets Energibundt 2019

22.10.2019

 

For fjerde år i træk bliver prisen Årets Energibundt uddelt til en af landets mange tusinde frivillige.

Det sker ved DR SPORT 2019 i Boxen i Herning den 4. januar 2020.

Prisen Årets Energibundt går til en træner, holdleder, stævnearrangør eller en helt fjerde, der med en særlig indsats bidrager til sammenholdet i en idrætsforening.

”Idrætten har brug for energibundter, som binder de mange tusind frivillige trænere og ledere sammen på tværs af hold, interesser og idrætter. Derfor glæder vi os til i de kommende måneder at hylde vores mere end 470.000 ildsjæle i DIF-idrætten og ikke mindst kåre Årets Energibundt 2019,” lyder det fra DIF’s næstformand, Thomas Bach

Prisen og de 75.000 kroner, der følger med, uddeles ved DR SPORT 2019 af Head of Events & Employee Engagement i Ørsted, Marianne Klockmann, som forklarer, at der ikke er faste kriterier for, hvad der skal til for at blive nomineret til Årets Energibundt. Det centrale i udvælgelsen er, at de frivillige er med til at gøre en forskel og sikre de rammer og det sammenhold, der er afgørende for foreningerne og deres resultater.

”Hver dag mødes tusindvis af danskere for at dyrke sport. Det kan kun lade sig gøre, fordi frivillige energibundter engagerer sig og lægger mange kræfter i at hjælpe andre. Med prisen hylder vi de frivillige, der spiller en afgørende rolle i at styrke fællesskabet, sammenholdet og tilliden til hinanden. Det sætter vi højt i Ørsted, og det vil vi også gerne støtte i foreningslivet,” siger Marianne Klockmann.

Sidste år gik prisen til Gitte Paulsen fra Lindholm Badminton Klub, der med sit imponerende engagement i klubben, har ageret alt fra badmintontræner til tilrettelægger af stævner og arrangementer. Gitte blev nomineret for sin utrættelige energi, og sin store betydning for klubbens mangfoldighed og sociale sammenhold.

Læs meget mere om prisen, indstilling af kandidater og om sidste års vinder her.

Prisen er på i alt 75.000 kroner, hvoraf 25.000 kroner går til energibundtet for sit frivillige engagement. De øvrige 50.000 kroner går til idrætsforeningen, som modtageren af prisen er tilknyttet. Pengene er et bidrag til aktiviteter, der yderligere styrker det sammenhold, som er vigtigt for, at breddeidrætten kan blomstre. Desuden vil 2. og 3. pladsen modtage 10.000 kr. hver.

Kandidaterne indstilles af medlemmer og andre i tilknytning til de lokale idrætsforeninger Indstillingsperioden er fra d. 21. oktober til d. 17. november 2019. Herefter nominerer dommerkomiteen tre kandidater til prisen. Alle tre nominerede inviteres med ledsager til middag og tv-showet SPORT 2019 den 4. januar i Herning, hvor prisen Årets Energibundt uddeles. Desuden får alle tre kandidater mulighed for at invitere 20 medlemmer af klubben til SPORT 2019 på tribunepladser.

Fra DIF’s hjemmeside.