topbanner=nyheder.jpg;

 

Nu sættes oplandet i Horsens Kommune i bevægelse

24.02.2020

Endelave, Enner, Sattrup og Voervadsbro. Modtagerne af årets Tryg Landsby-midler og fire gange 100.000 kroner er nu fundet. Denne gang under overskriften "Landsbyer i bevægelse".

- Vi har i år opsat det benspænd, at landsbyerne skal arbejde med bevægelse. Jeg må sige, at de forskellige ansøgere har præsenteret en masse gode ideer, som helt sikkert vil motivere flere til at bevæge sig, samtidig med, at det kan være med til at styrke fællesskabet i landsbyerne, siger Jesper Nielsen, der er borgerkonsulent i Sund By og Horsens Kommunens tovholder på projektet.

Tryg Landsby-midlerne uddeles hvert år til fire forskellige landsbymiljøer i Horsens Kommune.

I 2020 kædes projektet sammen med kommunens "Bevæg dig for livet" indsats, som i samarbejde med bl.a. DGI, skal øge antallet af fysisk aktive borgere med 10.000 over en årrække.

 

Et væld af ideer til unge og ældre

Blandt de forskellige forslag, som landsbyerne har budt ind med, er blandt andet en ældrevenlig motorikbane, udendørs træningsudstyr og i Voervadsbro er der planer om at videreudvikle et af de projekter, der blev sat i søen, da landsbyen også fik tildelt midler i 2018, siger Kjeld Søndergaard, formand for landsbyforeningen for Voervadsbro og Omegn.

- Vi drømmer om lave en 300 meter lang motions- og bevægelsesbane for børn, voksne og bedsteforældre. Skoven, som projektet hedder, er allerede velbesøgt, men vi håber på kunne lokke endnu flere en tur ud i det fri. Som udgangspunkt vil vi bruge nogle af pengene på at opstille udendørs motionsredskaber af naturens egne materiale, så turen i skoven bliver til andet end en gå- og løbetur, siger han.

Det er dog ikke sikkert, at alle 100.000 kroner skal bruges til motionsredskaber. Kernen i Tryg Landsby er borgerbudgettering. Her bestemmer landsbyboerne selv, hvor og hvordan pengene skal bruges for at gøre deres landsby endnu mere attraktiv. Derfor skal de i Voervadsbro nu til at se på, hvilke andre gode ideer, der måtte gemme sig i byen

Info: 

  • Det er 6. gang, at Horsens Kommune uddeler midler i regi af Tryg Landsby. Formålet er, at støtte sammenholdet, udviklingen og trygheden i landsbyerne
  • Indtil nu har der været 19 Trygge Landsbyer, som hver har modtaget 100.000 kroner
  • I 2019 blev Lund/Lundum/Vrønding, Serridslev, Rådved og Endelave valgt som Trygge Landsbyer

Foto: Mads Dalegaard